Badebroen på Lyshøj Allé fuldt genåbnet

Foto: Kolding Kommune.
Profilbillede
dato

Vejrudsigten står på badevejr. Fra fredag middag vil hele badebroen på Lyshøj Allé i Kolding igen være åben for badegæster og andre, som ønsker at nyde det godt vejr ved fjorden.

Den populære badebro blev midlertidigt lukket 25. maj, da en del af træværket viste sig at være i dårlig stand. Allerede dagen efter blev broen delvist genåbnet, men den yderste del af broen har af sikkerhedsmæssige grunde været afspærret.

”Nu har vi fjernet den yderste del af broen, inklusiv rampen ned til vandet. Den del af broen var i dårlig stand, men nu kan man igen fra enden af broen få sig en dukkert ,” forklarer skov- og landskabsingeniør Michael Tornbjerg Nielsen, Kolding Kommune.

For enden af broen er der samtidig sat et nyt rækværk op på broens yderste højre side, så folk ikke risikerer at falde i vandet.

Selv om badebroen nu genåbnes, er der stadig to opgaver, som venter på at blive løst. Ude for enden af fjorden er der en pæl, som har understøttet den nu fjernede rampe. Den bliver fjernet, når kommunen låner havnens slæbebåd. Indtil da er pælen markeret med en rød kegle. Desuden skal trækrydsene under badebroen udskiftes. Det vil ske inden for de nærmeste uger, men det påvirker ikke brugen af badebroen.

Badebroen blev lavet i 2014, da Kim Toft Andersen fra Kolding blev en af vinderne i den landsdækkende konkurrence ”Byg det op” udskrevet af DR og Dansk Arkitektur Center. Konkurrencen satte fokus på danskernes mulighed for at forandre og påvirke deres fysiske omgivelser og skabe nye fællesskaber.

Ideen var at arbejde med midlertidig arkitektur med en levetid på 4-5 år, hvor man prøvede nogle af borgernes egne forslag af for at undersøge, om de skabte glæde og værdi i lokalområdet.

Kommunen får nu lavet en grundig analyse af, hvor længe broen, der er fremstillet af trykimprægneret fyrretræ, kan holde.

Vinderprojektet modtog i sin tid 1,1 mio. kr. i støtte fra parterne bag ”Byg det op”, hvorefter kommunen supplerede med 500.000 kr. Siden badebroen blev sat op, er den løbende blevet inspireret og vedligeholdt af Kolding Kommune – bl.a. med udskiftning af ødelagte brædder, søm, hængsler, m.m.

Kilde: Kolding Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.